Upis u Vinogradarski registar

Više
25 feb 2019 12:33 #36354 od Milosavljević Biljana
Zakonom iz 2008. godine, propisana je zakonska regulativa upisa proizvođača grožđa u Vinogradarski registar.
Upis u Registar vrši se na osnovu zahteva koji podnosi pravno lice, preduzetnik, odnosno fizičko lice nekoj od najbližih kancelarija Stručne organizacije za vođenje Vinogradarskog registra prema sedištu proizvođača grožđa- pravnog lica, odnosno preduzetnika, odnosno prebivalištu proizvođača grožđa- fizičkog lica. Kancelarije su smestene u :
Beogradu. Novom Sadu, Kragujevcu, Aleksandrovcu, Negotinu, Nišu.

Zahtev se podnosi na obrascu VV1- zahtev za upis u Vinogradarski registar, koji proizvođači preuzimaju uz dokumentaciju za obnovu ragistracije od Uprave za trezor.
Uz zahtev za upis u Registar podnosi se :
1. Ugovor o zakupu, odnosno korišćenje za vinogradarku parcelu na kojoj se vinograd nalazi, ako podnosilac zahteva nije vlasnik te vinogradarske parcele, odnosno ako je zakupac ili korisnik,
2. Dokument kojim se dokazuje pravo svojine na katastarskoj parcelii na kojo se nalazi vinogradarska parcela, ako pravo svojine nije upisano u katastar nepokretnosti,, rešenje o raspodeli komasacione mase, rešenje o nasleđivanju.
Svakom proizvođaču se prilikom upisa u Registar dodeljuje registarki broj i izdaje izvod iz Registra sa brojem vinogradarske parcele i grafički prikaz tih parcela. Proizvođač grožđa može da ima samo jedan registarski broj. Taj broj jednom dodeljense ne može menjati i niti može biti dodeljen nekom drugom proizvođaču u slučaju njegovog brisanja iz registra.
Proizvođač se briše iz registra ako podnese zahtev za brisanje na osnovu odluke o prestanku obavljanja dužnosti. Ako dođe do promene podataka upisanih u registar prijavljuju se u roku od 15 dana od dana nastale promene. Promenu podataka o godišnjoj proizvodnji grožđa sa rodnih vinogradarskih parcela,u cilju određivanja proizvodnog potencijala, proizvođač grožđa prijavljuje Ministarstvu poljoprivrede svake godine nakon berbe.

REGISTRUJTE SVOJ VINOGRAD !!!


Milosavljević Biljana
Dipl. inž. voćarstva i vinogradarstva
PSSS Kragujevac

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.423 sekundi
Powered by Kunena Forum