Elementi identiteta zadruga i načini finansiranja zadruga

Više
24 avg 2017 12:32 #29718 od Nikolić Radojka
Zadruga je autonomna asocijacija lica dobrovoljno udruženih da bi zadovoljili svoje zajedničke ekonomske, socijalne i kulturne potrebe i želje kroz zajednički posedovano demokratski kontrolisano predciteta farmi zeće.
]Zadružne vrednosti čine : Osnovne i etičke vrednosti.Osnovne vrednosti su : samopomoć, jednakost, demokratija, pravednost, solidarnost i samoodgovornost.. Etičke vrednosti su : poštovanje, otvorenost, briga za druge, društvena odgovornost.
Zadružni principi su : dobrovoljno i otvoreno članstvo, demokratska kontrola članova, autonomija i nezavisnost, obrazovanje, obuka , i informisanje, međuzadružna saradnja i briga za zajednicu.
Zadruge mogu ostvariti pravo na finansiranje nabavke životinja za povećanje osnovnog stada, nabavku opreme za unapređenje kvaliteta i kapaciteta farmi za proizvodnju mleka i mesa , nabavku višegodišnjih zasada, nabavku opreme i poljomehanizacije za povećanje proizvodnje i unapređenje kvaliteta voća, povrća i drugih biljnih kultura, izradnju objekata i nabavku opreme za potrebe povećanja kapaciteta postojeće proizvodnje , povećanja produktivnosti i kvaliteta , obezbeđenje više faze prerade proizvoda , nabavku opreme za potrebe proizvodnje , povećanja mogućnosti izvoza , proširenje tržišta, prodaje ili poboljšanja tržišne pozicioniranosti.

Radojka Nikolić, dipl.ing.
PSSS Kruševac

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.478 sekundi
Powered by Kunena Forum