Принципи приликом изградње винарије
- Andrejić Igor
- Pokretač teme
- Van mreže
- Premium Member
-
Manje
Više
- Poruka: 89
- Primljenih Zahvalnica: 0
20 dec 2018 11:08 #35353
od Andrejić Igor
Принципи приликом изградње винарије was created by Andrejić Igor
1. Објекат треба да буде постављен у смеру север - југ са што краћим зидовима окренутим ка најјачем сунцу.
2. Са западне стране не сме имати прозоре.
3. Унутрашња температура мора бити стабилна, а максимална температура не би смела прелазити 20 0С ни у најтоплијим данима.
4. Распоред судова и виновода треба решити тако да целокупна манипулација широм и вином може бити извршена краћим путем са што мање излагања условима спољне средине.
5. Приликом пројектовања водоводне и канализационе мреже, треба узети у обзир да се просечно за производњу једног литра вина утроши око десет литара воде, углавном за прање.
6. Просторије у којима се врши ферментација морају бити изузетно добро проветрене, пошто се током врења ослобађа много угљен диоксида.
2. Са западне стране не сме имати прозоре.
3. Унутрашња температура мора бити стабилна, а максимална температура не би смела прелазити 20 0С ни у најтоплијим данима.
4. Распоред судова и виновода треба решити тако да целокупна манипулација широм и вином може бити извршена краћим путем са што мање излагања условима спољне средине.
5. Приликом пројектовања водоводне и канализационе мреже, треба узети у обзир да се просечно за производњу једног литра вина утроши око десет литара воде, углавном за прање.
6. Просторије у којима се врши ферментација морају бити изузетно добро проветрене, пошто се током врења ослобађа много угљен диоксида.
Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.
Vreme kreiranja strane: 0.504 sekundi