Objava: TRIBINA-PSSS Loznica

On Jun 14, 2018
At Loznica
Posted by PSSS Loznica
Hits: 32
Dana 14.06.2018. godine, sa početkom u 11:30 održana je tribina, mesto Loznica , opština Loznica - grad, Prostorije PSSS ,,Poljosavet" doo Loznica sa temama:
1. 11:30 do 12:00 Kontrola plodnosti zemljišta sa aspekta Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava , savetodavac Milica Popadić
2. 12:00 do 12:30 Tumačenje knjige polja prema Zakonu o poljoprivrednom zemljištu , savetodavac Milenko Đurić

Tribina je održana sa 10 učenika srednje škole ,,Sveti Sava" iz Loznice koji se školuju u području rada ,,Hemija, nemetali i grafičarstvo", za zanimanje ,,Tehničar za zaštitu životne sredine" a u okviru predmeta ,,Zagađenje i zaštita tla"u pratnji nastavnog profesora Nade Mitrović. Cilj tribine bio je upoznati učenike sa odredbama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i Pravilnika o upisu u Registar poljoprivrednih gazdinstava koje se odnose na kontrolu plodnosti zemljišta i vođenje knjige polja i naučiti ih da kontrolu plodnosti zemljišta i vođenje knjige polja poljoprivredni proizvođači treba da poštuju ne samo zato što to Zakon i Pravilnik nalažu već zato što je zemljište jedan od najvažnijih prirodnih resursa i treba ga sačuvati.
Koordinator: Milica Popadić


Izvor: PSSS Loznica