Objava: Održana manifestacija "Dani šušenice" u Dimitrovgradu - PSSS Pirot

On Novembar 21, 2017
At Pirot
Posted by Administrator
Categories: Dogadjanja
Hits: 192

Гастро-културна манифестација „Дани царибродске шушенице“ одржанa je у петак и суботу, 17. и 18. новембра 2017. године у СЦ „Парк“ у Димитровграду.

Манифестација је почела у петак у 20 часова, када се  одржала и традиционална „седенћа“ – царибродско вечерње дружење, док је свечано отварање „Дана царибродске шушенице“ заказано за суботу, 18. новембар у 12 часова. Истог дана, од 17 часова, проглашена је и победничка – „најБлага“ царибродска шушеница за 2017. годину.

Циљ манифестације је промоција и очување традиционалног гастрономског наслеђа – царибродске шушенице – димљеног свињског меса јединственог укуса, припремљеног по традиционалној рецептури. За све излагаче обезбеђен је адекватан изложбени простор у виду штандова.

Сви посетиоци могли су да уживају у богатом музичком и културно-уметничком програму, као и у дегустацији традиционалних домаћих производа царибродског краја. Презентовани су месни и млечни производи карактеристични за овај крај, као и вина, ракије, сокови и домаћи производи од воћа и поврћа. Манифестација је изложбено-продајног карактера, а према речима организатора, очекује се велики број посетилаца из региона и суседне Бугарске.

Организатори „Дана царибродске шушенице“ су Спортско-туристички центар „Цариброд“ и Општина Димитровград.

 

Izvor: PSSS Pirot