Одржана едукација за Модул 9: Регистар произвођача јаких алкохолних пића, Виноградарски и Винарски регистар

From Oktobar 16, 2017 07:13 until Oktobar 16, 2017 09:13
At Beograd
Posted by Administrator
Hits: 385

У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2017. годину, у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди (ИПН), одржанa je едукацијa за Модул 9 - Регистар произвођача јаких алкохолних пића, Виноградарски и Винарски регистар.

Едукација је одржана је у Институту за примену науке у пољопривреди, 11. октобра 2017. Године и била је намењена саветодавцима из области воћарства и виноградарства.

Циљ едукације био је да учесницима омогући стицање знања о процедури регистрације произвођача јаких алкохолних пића, произвођача грожђа и производа из винског сектора по критеријумима Европске уније.

Едукација је била организована као комбинација предавања и практичног рада, током које су саветодавци упознати са најважнијим националним и интернационалним законима и правилницима, садржини и начину вођења Винског и Виноградарског регистра, подацима које треба да садрже регистри и обавезама које произвођачи имају по овим питањима.

 

Презентације

Предавачи на едукацији били су: Колинда Хрехоровић, Милан Ћупрић и мр Јелена Кузмановић из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Иван Додок из Центра за виноградарство и винарство, Ниш.

 

Извор: ИПН