Одржанa едукацијa за Модул 11: Групе за решавање проблема у пољопривреди - алат за изградњу заједничке мреже размене знања између пољопривредника и саветодавца

On Oktobar 11, 2017
At Beograd
Posted by Administrator
Hits: 288

У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2017. годину, у организацији Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди (ИПН), одржанa je едукацијa за Модул 11 - Групе за решавање проблема у пољопривреди - алат за изградњу заједничке мреже размене знања између пољопривредника и саветодавца.
Једнодневне едукације одржане су 5. и 6. октобра 2017. године, за две групе саветодаваца ПССС.
Циљ модула био је да се саветодавци упознају са методама групног рада, односно принципима рада група за решавање проблема, као посебном групном методом заснованом на комуникацији и трансферу искуственог знања према произвођачима и између произвођача.
Модул је био организован као комбинација предавања и практичног рада, током којег су саветодавци радили на овладавању техникама и вештинама руковођења групом, начинима за самостално функционисање групе и функционисање у мрежи, као и анализама информација и моделима решавања проблема.

 

Презентација
Предавач на едукацији био је Проф. др Cosmin Salasan са Банатског универзитета за агрономију и ветерину „Румунски краљ Михајло I“Темишвар, Румунија.
Извор: ИПН