Objava: DAN POLJA KUKURUZA 2017 - PSSS Zaječar

On Avgust 25, 2017
Posted by Administrator
Categories: Dogadjanja
Hits: 86

Dana 23.08.2017.god. Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Zaječar Agroznanje doo, organizovala je Dan polja kukuruza na oglednoj parceli na imanju  poljoprivrednog gazdinstva Ninić Lazara,  na starom putu Zaječar – Zvezdan, grad Zaječar.  Program održavanja Dana polja:
10:00 – 10:15  Okupljanje gostiju na oglednoj parceli  na imanju poljoprivrednog gazdinstva Ninić Lazara,  na starom putu Zaječar – Zvezdan
10:15 – 10:20  Pozdravna reč domaćina manifestacije
10:20 – 11:30  Obilazak ogledne parcele,
      Predstavljanje hibrida kukuruza
      Primenjena agrotehnika

U demo-ogledu je postavljeno 18 hibrida kukuruza. Semenske kuće  koje su zastupljene u ogledu su: Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, Agrosava i PKB Korporacije PKB Agroseme.  Cilj postavljanja ogleda je da se u gradu Zaječaru, teritoriji koju pokriva PSSS Zaječar Agroznanje doo,  u istim agroekološkim uslovima i istom primenjenom agrotehnikom, utvrde prinosi različitih hibrida kukuruza, kako bi se dale preporuke za izbor sortimenta  sa visokim prinosima za dato područje. Prisutni posetioci bili su zadovoljni načinom prezentacije i mogućnošću da na licu mesta provere karakteristike zastupljenih hibrida kukuruza, kao i da odluče koje će  hibride kukuruza  posejati na svojim parcelama. Danu polja prisustvovalo je 15 poljoprivrednih proizvodača, predstavnici semenskih kuća i predstavnici medija.

Koordinator Dana polja je Saša Stamenković  dipl. ing agroekonomije

Izvor PSSS Zaječar