Одржанa едукацијa за Модул 7: Управљање ризицима у пољопривреди

On Jun 07, 2017
At Beograd
Posted by Administrator
Hits: 411

У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2017. годину, у организацији Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди (ИПН), одржане су едукације за Модул 7 - Управљање ризицима у пољопривреди.

Дводневна едукација одржана је за две групе саветодаваца ПССС, односно за прву групу у термину 18. и 25. мај 2017, и 19. и 26. мај 2017. за другу групу саветодаваца.

Циљ модула било је оспособљавање саветодаваца да у ланцу производње препознају врсте ризикa, овладају превентивним мерама, мерама којима је могуће деловати у току дешавања и мерама за ублажавање последица. Модул је организован по принципу „тренинг тренера“ са циљем да саветодавци стечена знања пренесу пољопривредним произвођачима, како би управо они били у могућности да благовремено делују и управљају ризицима, а све са циљем унапређења пољопривредне производње на газдинствима.

Модул је био организован као комбинација предавања и практичног рада, са практичним примерима и повратним информацијама према подацима са газдинстава.

Презентације

Предавач на едукацији био је Моме Младеновски, самостални консултант

Извор: ИПН