ОДРЖАНО "САВЕТОВАЊЕ ВОЋАРА И ВИНОГРАДАРА" - ГРОЦКА

On Avgust 02, 2019
Posted by Administrator
Categories: Dogadjanja, Info
Hits: 455

Институт за примену науке у пољопривреди, ПССС Смедерево и општина Гроцка одржали су едукацију за пољопривредне произвођаче - “Саветовање воћара и виноградара”, у оквиру 52. традиционалне пољопривредно – туристичке манефистације „Грочанске свечаности“.


Едукација је  одржана 01. августа 2019. године, у периоду од 9.30 до 13.00 часова, у Великој сали општине Гроцка. Скуп је отворила председница ГО Грацка  госпођа Живадинка Аврамовић, а у уводном делу присутнима су се обратили и господин Душко Живанчевић, помоћник председника општине за пољопривреду и проф. др Снежана Јанковић, помоћник директора за научноистраживачки рад Института за примену науке у пољопривреди.
Саветовање је било отвореног типа, за све заинтересоване произвођаче, а одржано је у присуству око 80 учесника. Присутни су имали прилику да се упознају са савременим технологијама производње трешње, шљиве и јагоде и прераде кајсије, кроз предавања која су за циљ имала унапређење производње. Једана од тема била је посвећена значају и утицај медоносне пчеле у опрашивању воћних врста. Део предавања имао је за циљ да произвођачима пружи основне информације о процедурама до органског производа у воћарству. Посебан сегмент саветовања односио се на подршку пољопривредним произвођачима кроз подстицаје Министарства пољоприврде, шумарства и водопривреде Републике Србије у воћарству, као и шансе за нове инвестиције у воћарству у оквиру ИПАРД програма.


У саветовању су узели учешће еминентни стучњаци са факултета - проф. др Мића Младеновић и Проф.др Драган Милатовић са Пољопривредног факултета Универзитета у Београду и Проф.др Никола Мићић  са Пољопривреднг факултета Бања Лука, Република Српска,  из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије - господин Тодо Терзић, из Института за примену науке у пољопривреди - др Драган Раховић и др Славица Чолић,  из ПССС Смедерево - мр Дејан Маринковић, самостални консултант у области органске производње - господин Чедомир Николић и из дирекне производње – Мсц Ненад Илић.

Презентације: >овде<

Фотографије:

     

       

      

  

Извор: ИПН