ОДРЖАН САЈАМ СЕОСКОГ ТУРИЗМА - РУДНО

On Jul 25, 2019
Posted by Administrator
Categories: Info
Hits: 911

Планинско село Рудно на обронцима Голије било је домаћин  3. Сајма Сеоског туризма, у организацији Туристичке организације Краљева, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде – Сектора за рурални развој, Института за примену науке у пољопривреди, Београд, Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије и Факултета за хотелијерство и туризам Врњачка Бања, уз медијску подршку листа „Пољопривредник „ из Новог Сада.

Сајам је отворио Александар Богићевић-помоћник министра Пољопривреде Републике Србије, а присутнима су се обратили Сретен Јовановић, из локалне самоуправе Краљева, Ана Миросављевић, директорка Туристичке организације Краљево, др Раде Јовановић, директор Института за примену науке у пољопривреди, проф. др Драго Цвијановић, Факултет за туризам и хотелијерство у Врњачкој Бањи.


Сајам је био прилика да туристичке организације промовишу потенцијале својих крајева, али и да домаћини укажу шта је неопходно за даљи развој сеоског туризма. Првог дана сајма окупили су се бројни представници локалних самоуправа из целе земље.  У срцу Резервата биосфере Голија-Студеница пољопривредни саветодавци, представници туристичких организација и домаћини окупили су се да промовишу своја села, знаменитости и гастрономију.

Вест на порталу "Пољопривредник"

Фотографије: