Најава едукације саветодаваца Пољопривредне саветодавне и стручне службе Србије на тему безбедности анималних производа

On Maj 08, 2019
At Beograd
Posted by Administrator
Hits: 389

У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2019. годину, у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди (ИПН), одржава се едукација за Модул 5 - Безбедност анималних производа.
Сви субјекти у пословању храном анималног порекла, морају да осигурају да је храна коју производе безбедна за исхрану људи. С обзиром да велики број малих произвођача  анималних производа пласира своје производе на вратима фарме – газдинство, пијацама, локалним радњама, као и услугу спремања хране у сеоском туризму, неопходна је континуирана обука произвођача од стране Пољопривредне саветодавне и стручне службе Србије (ПССС). Обука стручњака ПССС, а касније и самих произвођача, унапредила би цео систем производње хране и примену Закона о безбедности хране, као и многих правилника из ове области.
Едукација ће се одржати 9. маја 2019. године, у Институту за примену науке у пољопривреди, Београд, а намењена је саветодавцима из 23 ПССС.