Одржанa едукацијa за Модул 12: Мој саветодавни профил

On Novembar 19, 2018
At Beograd
Posted by Administrator
Hits: 580

У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2018. годину, у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди (ИПН), одржанa је едукација за Модул 12 - Мој саветодавни профил.

Едукација је одржана 15. новембра 2018. године, у Институту за примену науке у пољопривреди, за 23 саветодавца ПССС (по једног саветодавца из 23 ПССС).

Модул Мој саветодавни профил базиран је на CECRA програму сертификовања саветодаваца Европе и налази се међу 2 обавезна модула CECRA сертификационог програма за едукацију саветодаваца за рурални развој на подручју Европе.

Едукација је био организована као комбинација предавања и практичног рада. Практични рад обухватио је низ вежби, као што су играње улога, групна конверзација, вежбање активног слушања и парафразирања, које су учесницима омогућиле да унапреде технике и вештине, којима се остварује ефикаснији саветодавни рад. На овај начин постиже се напређење компетентности саветодаваца и омогућава лакше испуњење низа захтева који чине профил успешног саветодавца.

СЛИКЕ

 

Предавачи на едукацији били су:

Игор Хроватич, Комора за пољопривреду и шумарство Словеније

др Слађан Станковић, Институт за примену науке у пољопривреди, Београд

Извор: ИПН