Plaketa grada Loznica za PSSS Poljosavet iz Loznice

On Jun 22, 2018
At Loznica
Posted by Administrator
Categories: Dogadjanja
Hits: 101

Na svečanosti priređenoj 16. juna 2018. godine, na Dan grada Loznice, u dvorani Vukovog doma kulture u Loznici uručene su povelje i plakete zaslužnima koji su svojim radom i zalaganjem doprineli razvoju i unapređenju grada u raznim oblastima života i stvaranja. Jedan od dobitnika plakete je i Poljoprivredna savetodavna i stručna služba ,,Poljosavet“ doo Loznica. Direktoru PSSS ,,Poljosavet“ iz Loznice Vladanu Ćosiću plaketu su uručili gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i predsednica Skupštine grada Milena Manojlović Knežević.
Svečanosti su prisustvovali generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković, predstavnici brojnih ministarstava Vlade Republike Srbije, ambasadori Ruske federacije i Republike Indonezije, predstavnici Eparhije šabačke, narodni poslanici skupštine RS, predstavnici Stalne konferencije gradova i opština, kao i predstavnici dvadesetak gradova i opština iz Srbije i Republike Srpske. Najviše gradsko priznanje ,,Počasni građanin Loznice“ pripalo je predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, dok je nagradu u njegovo ime primio generalni sekretar Nikola Selaković.
Priznanje grada Loznice koje je dobila Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Loznica je najveće do sada, od perioda kada je osnovana pre 34 godine, i kruna je njenog dugogodišnjeg rada na razvoju poljoprivrede i sela na području grada Loznica. U tu nagradu utkano je angažovanje najeminentnijih poljoprivrednih stručnjaka: diplomiranih inženjera, magistara i doktora nauka koji su imali uvek jedan zajednički cilj unapređenje poljoprivredne proizvodnje. Nagrada je odraz poverenja lokalne samouprave prema PSSS ,,Poljosavet“ Loznica u izradi i implementaciji projekata koji doprinose poboljšanju života i rada na selu. Posebno ističemo da su nas za ovu nagradu predložili poljoprivredni proizvođači i udruženja sa područja grada Loznica, a kada vas predlože oni koji su korisnici vaših usluga, to je siguran znak da ste na pravom putu.