Karakteristike sorata pšenice za jesenju setvu 2019. godine -Jorgovanka Vlajkov

Više
17 sep 2019 09:14 - 17 sep 2019 09:16 #38598 od Vlajkovac Jorgovanka
Vlajkovac Jorgovanka je napravio novu temu: Karakteristike sorata pšenice za jesenju setvu 2019. godine -Jorgovanka Vlajkov
Karakteristike sorata pšenice za jesenju setvu 2019. godine -Jorgovanka Vlajkovac, dipl. ing.


Na osnovu sadržaja sirovih proteina i sedimentacione vrednosti pšenice se razvrstava u I, II i III klasu:
Klase kvaliteta pšenice
Klasa Sirovi proteini u % Sedimentaciona vrednost
I Najmanje 13,0 Najmanje 40
II Najmanje 11,5 Najmanje 30
III Najmanje 10,0 Najmanje 18

NS RAPSODIJA: Srednje rana sorta, sadržaj protein oko 13%, kvalitetna klasa A2,
NS POBEDA: Srednje kasna sorta, sadržaj protein oko 12-15%, kvalitetna klasa B1-A1,
NS RENESANSA: Rana sorta, sadržaj protein oko 13,5 %, kvalitetna klasa B1-A1,
NS DIKA: Rana sorta, sadržaj protein oko 12-14 %, kvalitetna klasa A2-B1,
NS FUTURA: Srednje kasna sorta, sadržaj protein oko 12-14 %, kvalitetna klasa A2,
NS 40 S: Srednje rana sorta, sadržaj protein oko 13 %, kvalitetna klasa B1-B2,
NS ZVEZDANA: Srednje rana sorta, sadržaj protein oko 12-15 %,
NS SIMONIDA: Srednje rana sorta, sadržaj protein oko 12-14 %,
KWS BASMATI: Srednje rana sorta, srednji sadržaj proteina,
KWS FARINELI: Srednje rana sorta, sadržaj protein 12-14 %, kvalitetna klasa A2-B1,
KWS SIRTAKI: Srednje rana sorta, sadržaj protein 12,7 %,
KWS FERIA: Srednje rana sorta, sadržaj protein 13 %,
LG APACHE: Srednje kasna sorta, srednji sadržaj proteina,
LG ANAPURNA : Rana sorta, srednji sadržaj proteina,
LG NIKOL: Srednje rana sorta, sadržaj proteina 12 %,
LG AVENUE : Rana sorta, srednji sadržaj proteina, hlebna sorta,
RAIFFEISEN-GRAINDOR:Srednje kasna sorta, sadržaj protein 12,1-13,4%, kvalitetna klasa A,
SYNGENTA –INGENIO: Srednje rana sorta, sadržaj proteina visok, kvalitetna klasa B1-A2,
SYNGENTA –ILLIKO: Rana sorta, sadržaj proteina visok, kvalitetna klasa B1, hlebna sorta,
SYNGENTA –MOISSON: Rana do srednje rana sorta, srednji sadržaj proteina, kvalitetna klasa B2-B1, hlebna sorta,
BC ANICA: Srednje rana sorta, sadržaj protein 12,5-14,5 %,
BC RENATA: Kasna sorta, srednji sadržaj proteina, hlebna sorta.
AS HYFI: Hibrid pšenice, srednje rani, srednji sadržaj proteina.

NAPOMENA: Sadržaj proteina u zrnu pšenice može se korigovati načinom, vremenom i količinom unošenja azotnog mineralnog đubriva.

Jorgovanka Vlajkovac, dipl. ing.
PSSS Požarevac
Poslednja izmena: 17 sep 2019 09:16 od Vlajkovac Jorgovanka.

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.374 sekundi