Ovde možete BESPLATNO dobiti savete, preporuke i stručne publikacije Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Srbije. Svi komentari i postovi koji krše pravila ponašanja biće izbrisani!
Обавештење
Petak 01 Novembar 2013 - 11:59:23
Одржавање едукација по „Годишњем плану усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ у 2013. години

У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2013. годину Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Институт за примену науке у пољопривреди организују едукације саветодаваца по модулима, у термину од 5.11. до 15.11.2013. године.
У наведеном термину реализоваће се следећи модули:
  1. Модул 1 : „Савремена технологија у ратарској и повртарској производњи“ Мере у превенцији суше у ратарству и повртарству с аспекта безбедности производа (I део) Агенда
  2. Модул 2 : „Савремена технологија у сточарској производњи“ Квалитет сточне хране с освртом на безбедност анималних производа и мере за побољшање квалитета млека (I део) Агенда
  3. Модул 3 :  „Савремена технологија у воћарској производњи“ Мере у превенцији суше у воћарству с аспекта безбедности производа (I део) Агенда
  4. Модул 4 :  „Савремена технологија заштите биља“ Мере заштите биља у условима суше (I део) Агенда
  5. Модул 7 : „Саветодавне вештине – презентационе вештине у раду са проузвођачима Презентационе вештине у раду са произвођачима

Термини одржавања едукација по модулима су следећи:
  1. Модул 1 : 05.11.2013 (за саветодавце у ратарству)
  2. Модул 2 : 06.11.2013. (за саветодавце у сточарству)
  3. Модул 4 : 07.11.2013. (за саветодавце у заштити биља)
  4. Модул 3 : 08.11.2013. (за саветодавце у вовћарсту)
  5. Модул 7: од 12. до 15.11.2013. по групама за све саветодавце ПССС

Едукације за све модуле одржаће се у Институту за примену науке у пољопривреди, Булевар деспота Стефана 68б, у термину од 09:30 до 17:00 часова.


Извор: Тим за координацију едукација
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Обавештење за подношење пријава за предаваче за едукацију саветодаваца
Petak 18 Oktobar 2013 - 08:45:54
Oбавештење за подношење пријава за предаваче за едукацију саветодаваца

С обзиром да је рок за подношење пријава за предаваче за едукацију саветодаваца 20.10.2013. године нерадни дан, обавештавамо вас да ће последњи дан за пријаву бити 21.10.2013. године, као први наредни радни дан.


Izvor: IPN
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Poziv za predavače
Petak 11 Oktobar 2013 - 12:03:07
На основу члана 22. став 1. Закона о обављању саветодавних и стручних послова у области пољопривреде, Обука и усавршавање пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача поред осталог, обухвата и Организовање едукације-тренинга пољопривредних саветодаваца у сарадњи са домаћим и страним образовним и истраживачким институцијама и стручњацима. Институт за примену науке у пољопривреди (ИПН), као овлашћена организација, по решењу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде бр. 119-01-220/2010-03 од 08.09.2010. године., као и на основу Уредбе о утврђивању годишњег програма развоја саветодавних послова у пољопривреди за 2013. годину и Годишњег плана усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача и плана одржавања годишњег семинара саветодаваца, организује горе наведену едукацију саветодаваца.  

ИНСТИТУТ ЗА ПРИМЕНУ НАУКЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ OБЈАВЉУЈЕ, ДАНА 11.10.2013.

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ПРЕДАВАЧЕ ЗА ЕДУКАЦИЈУ САВЕТОДАВАЦА  

Модул 1. Савремене технологије у ратарској и повртарској производњи - мере у превенцији суше у ратарству и повртарству с аспекта безбедности производа

Област: мелиорације -
преузети позив
Област:
микотоксини у ратарским и повртарским производима - преузети позив
Област
: микотоксини у сточној храни - преузети позив
Област:
технологија у ратарској производњи - преузети позив
Област:
технологија производње у повртарству
- преузети позив

Модул 2.
Савремена технологија у сточарској производњи - квалитет сточне хране с освртом на безбедност анималних производа и мере побољшањa квалитета млека

Област:
исхрана домаћих животиња 1 - преузети позив
Област:
исхрана домаћих животиња 2
- преузети позив
Област:
исхрана домаћих животиња 3
- преузети позив

Модул 3. Савремене технологије у производњи воћа - мере у превенцији суше у воћарству са аспекта безбедности производа

Област
: агротехника у воћарској производњи - преузети позив
Област:
наводњавање у воћарској производњи
- преузети позив
Област:
микотоксини у воћу
- преузети позив

Модул 4.
Савремена технологија у заштити биља. Мере заштите биља у условима суше

Област: заштита биља - преузети позив
Област: заштита биља - Фитопатологија -
преузети позив
Област-заштита биља - Ентомологија
-
преузети позив

Модул 1,2,3 и 4. Модул 1:
Савремена технологија у ратарској и повртарској производњи. Мере у превенцији суше у ратарству и повртарству с аспекта безбедности производа. Модул 2: Савремена технологија у сточарској производњи. Квалитет сточне хране с освртом на безбедност анималних производа и мере за побољшање квалитета млека. Модул 3: Савремена технологија у воћарској производњи. Мере у превенцији суше у воћарству с аспекта безбедности производа. Модул 4: Савремена технологија заштите биља. Мере заштите биља у условима суше.

Област
: климатологија/агрометеорологија - преузети позив

Модул 7.
Саветодавне вештине. Презентационе вештине у раду са произвођачима

Област
: Општа правила понашања у пословном окружењу – пословни бонтон - преузети позив

Област
: Презентационе вештине у раду са произвођачима - преузети позив

Пријаву са
биографијом CV - преузети овде (формат за лакшу попуну обрасца CV преузети овде на сајту www.psss.rs -) доставити најкасније до 20.10.2013. године, на следећу имејл адресу: mmaslovaric@ipn.bg.ac.rs. или писменим путем на адресу Институт за примену науке у пољопривреди, 11000 Београд, Булевар деспота Стефана 68б, П.фах  43.

Овим позивом се обавештавају потенцијални учесници, да се наведена едукација у целости финансира од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, те да у случају да Министарство из било ког разлога не изврши уплату средстава намењених за едукацију, едукација ће бити одложена а о свему ће изабрани предавачи бити обавештени благовремено.


Додатне информације могу се добити на
број телефона: 011/2751 622. Контакт-особе: др Наташа Толимир, др Јања Кузевски и др Славица Чолић.Izvor: IPN
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Превентивне мере против контаминације кукуруза
Utorak 01 Oktobar 2013 - 11:43:57

Комисија за оцену стања усева кукуруза и праћење садржаја микотоксина у кукурузу рода 2013. године, оформљена од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, предложила је сет превентивних мера којих се произвођачи и складиштари кукуруза морају придржавати како би се спечила појава афлатоксина и других микотоксина у кукурузу рода 2013. године.

 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Poseta predstavnika USDA gazdinstvu u Ovči
Utorak 01 Oktobar 2013 - 11:27:07
U sredu 25.09.2013. godine na gazdinstvu Dana Trajanuca iz mesta Ovče opština Palilula - Beograd upriličena je poseta predstavnika Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država (United States Department of Agriculture) pri Ambasadi SAD u Beogradu. Tročlani tim eksperata iz agroekonomskog sektora predstavljali su gospođa Nensi Kohan, gospodin Džejms Hansen i gospodin Darko Lojen.


Uvećaj 

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj


Poseta je imala radni karakter, gde su prilikom otvorenog razgovora i konsultacija sa domaćinom i predstavnicima PSSS Padinska Skela Dragoljubom Krajnovićem dipl.inž. stočarstva i Eleonorom Onć Jovanović dipl.inž. za zaštitu bilja, prikupljeni podaci o poslovanju gazdinstva, agrarnom potencijalu, proizvodnim kapacitetima i finansijskim mogućnostima jednog prosečnog poljoprivrednog gazdinstva iz Begradskog okruga koje može da posluži kao uporedni model za detaljniju analizu poslovanja na poljoprivrednim gazdinstvima u Republici Srbiji.


Dragoljub Krajnović, dipl.inž.


Izvor: PSSS Padinska Skela
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Idi na stranu   <<        >>  
Render time: 0.9055 sec, 0.5319 of that for queries.