5th Conference of the Agricultural Ext. Service of Serbia
Sreda 20 Novembar 2013 - 11:02:20
Organized by the Institute for Science Application in Agriculture, and supported by the Ministry of Agriculture, Forestry and Water Management of the Republic of Serbia, the United States Department of Agriculture (USDA) and the European Union (FADN project), the Fifth Conference of the Agricultural Extension Service of Serbia will take place at the “Mona” Hotel in Zlatibor, from 2nd to 5th December 2013.

The purpose of the conference is to introduce extension agents with challenges in agriculture and rural development that lie ahead of Serbia on its way to the EU, as well as to help extension agents to continuously improve and innovate their knowledge of the most relevant fields of agriculture, exchange experiences and opinions in order to develop extension and be more efficient in the work with farmers.

The conference will have plenary sessions and workshops on different fields of agriculture: field crop and vegetable production, livestock production, fruit production and viticulture, plant protection and FADN project implementation.

Download the Conference Program here.


Source: IPN
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Најава: Пети семинар ПССС Републике Србије
Sreda 20 Novembar 2013 - 10:58:50
У организацији Института за примену науке у пољопривреди, а под покровитељством Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије, Америчког Министарства пољопривреде (USDA) и Европске уније (FADN пројекат) у хотелу „Мона“ на Златибору, од 02. до 05. децембра 2013. године, одржава се Пети семинар Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије.

Семинар се организује како би се саветодавци упознали са изазовима који чекају Србију на путу ка ЕУ у области пољопривреде и руралног развоја, као и ради континуираног усавршавања и иновирања знања из најважнијих области пољопривредне производње, размене мишљења и искустава развоја предлога а у циљу развоја саветодавства и пружању ефикасније помоћи пољопривредним произвођачима.

Предвиђен је рад у пленуму и по радионицама из различитих области пољопривреде: ратарство и повртарство, сточарство, воћарство и виноградарство, заштита биља, имплементација FADN пројекта.Програм можете преузети овде


Извор: ИПН
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Обавештење
Utorak 19 Novembar 2013 - 10:56:53
Одржавање едукација по „Годишњем плану усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ у 2013.години

У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2013. годину Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Институт за примену науке у пољопривреди 2. децембра 2013. године, организују други део едукација саветодаваца за:
  1. Модул 1 : „Савремена технологија у ратарској и повртарској производњи“ - Мере у превенцији суше у ратарству и повртарству с аспекта безбедности производа - Агенда
  2. Модул 2 : „Савремена технологија у сточарској производњи“ - Квалитет сточне хране с освртом на безбедност анималних производа и мере за побољшање квалитета млека - Агенда
  3. Модул 3 : „ Савремена технологија у воћарској производњи“ - Мере у превенцији суше у воћарству с аспекта безбедности производа - Агенда - и
  4. Модул 4 : „Савремена технологија заштите биља“ - Мере заштите биља у условима суше - Агенда

Едукације за сва четири модула одржаће се на Златибору, у хотелу „Мона“, у термину од 12:00 до 19:00 часова. Окупљање учесника, регистрација на рецепцији хотела “Мона“ и смештај у хотеле предвиђенo је у периоду од 10:30 до 12:00 часова. 


Извор: Тим за координацију едукација
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Edukacije savetodavaca 2013. godine, Modul 7
Ponedeljak 18 Novembar 2013 - 12:13:17
U periodu od 12 do 15.11.2013. godine, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Instituta za primenu nauke u poljoprivredi održana je edukacija savetodavaca PSSS kojom je realizovan Modul 7 - Savetodavne veštine. Prezentacione veštine u radu sa proizvođačima. Edukacija je održana u prostorijama Instituta za primenu nauke u poljoprivredi.
Predavači na edukacijama bili su: prof. dr Lelica Todorović, NLP trener i Ljubica Jerotijević, diplomirani psiholog.


Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj


Tokom edukacije obrađene su sledeće tematske oblasti:
  1. Opšta pravila ponašanja u poslovnom okruženju – poslovni bonton i
  2. Prezentacione veštine u radu sa proizvođačima.
Prezentacije:
Pravila ponasanja u poslovnom okruzenju
Prezentacione veštine

Izvor: IPN
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Обавештење
Sreda 13 Novembar 2013 - 08:41:24
Одржавање едукација према „Годишњем плану усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ у 2013. години


Дана 12.11.2013. године, у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Института за примену науке у пољопривреди одржана је едукација I групе саветодаваца ПССС из области саветодавних вештина. У периоду од 13 до 15. 11. 2013. године, одржаће се едукације за још три групе саветодаваца ПССС, чиме ће у потпуности бити реализован Модул 7 Саветодавне вештине - презентационе вештине у раду са произвођачима.

Агенда

Извор: ИПН
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Idi na stranu   <<        >>  
Render time: 1.3445 sec, 0.9758 of that for queries.