Poljoprivredna savetodavna sluzba Ratarstvo Stocarstvo Vocarstvo Zastita bilja Ostali saveti

ОБАВЕШТЕЊЕ
Utorak 21 April 2015 - 07:14:08
Едукације за физичка и правна лица

Едукација за модул Саветодавне вештине - Интерперсонална комуникација између саветодаваца и пољопривредних произвођача одржаће се 22.04.2015. године у Институту за примену науке у пољопривреди, Београд, Булевар деспота Стефана 68б.

Окупљање учесника је у термину од 9.30 до 10.00 часова.

 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
ОБАВЕШТЕЊЕ
Petak 17 April 2015 - 07:44:34

Едукације за физичка и правна лица


Едукација за модул - Управљање пољопривредним газдинством – Фарм менаџмент 1  одлаже се због недовољног броја пријављених учесника. Рок за пријаву учесника едукације продужава се до 30.04.2015. године. Нови термини биће дефинисани по пријави предвиђеног броја учесника. 

Едукација за модул Саветодавне вештине – Вештине интерперсоналне комуникације у раду са пољопривредним произвођачима одржаће се у предвиђеном термину, односно 22.04.2015. године, под условом да сви пријављени учесници уплате котизацију. Рок за уплату котизације је 18.04.2015. године, а сви пријављени учесници ће добити инструкције у вези регулисања обавеза.

Рок за пријаву учесника едукације продужава се до понедељка 20.04.2015. године, до 14 часова. 


Извор: ИПН
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Позив за предаваче
Četvrtak 02 April 2015 - 06:46:35
Поштовани,

На основу члана 22, става 1 Закона о обављању саветодавних и стручних послова у области пољопривреде, обука и усавршавање пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача, поред осталог, обухвата и организовање едукације - тренинга пољопривредних саветодаваца у сарадњи са домаћим и страним образовним и истраживачким институцијама и стручњацима. Институт за примену науке у пољопривреди (ИПН) као овлашћена организација, по решењу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде бр. 119-01-220/2010-03 од 8.9.2010. године, као и на основу Годишњег плана усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача за 2015. годину који укључује и план одржавања годишњег семинара саветодаваца, организује доле наведену едукацију.

ИНСТИТУТ ЗА ПРИМЕНУ НАУКЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ ОБЈАВЉУЈЕ ДАНА
01.04.2015. ГОДИНЕ:

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ПРЕДАВАЧА ЗА ЕДУКАЦИЈУ
САВЕТОДАВАЦА ЗА

Модул 7: Израда бизнис-планова за пољопривредна газдинства и
финансирање пројеката – преузети овде

   
Образац за пријаву са радном биографијом – CV - преузети овде (формат за лакше попуњавање CV обрасца) доставити најкасније до 07.04.2015. године, на следећу имејл адресу: mmaslovaric©ipn.bg.ac.rs. или писменим путем на адресу Институт за примену науке у пољопривреди, 11000 Београд, Булевар деспота Стефана 68б, П.фах  43.

Овим позивом се обавештавају потенцијални учесници, да се наведена едукација у целости финансира од стране Министарства пољопривреде и заштите животне средине, те да у случају да Министарство из било ког разлога не изврши уплату средстава намењених за едукацију, едукација ће бити одложена, а о чему ће изабрани предавачи бити обавештени благовремено.

Додатне информације могу се добити на број телефона: 011/2751 622. Контакт-особе: др Наташа Толимир и др Славица Чолић.

Извор: ИПН

 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Позив за предаваче
Ponedeljak 09 Februar 2015 - 15:17:17
Поштовани,

На основу члана 22, става 1 Закона о обављању саветодавних и стручних послова у области пољопривреде, обука и усавршавање пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача, поред осталог, обухвата и организовање едукације -тренинга пољопривредних саветодаваца у сарадњи са домаћим и страним образовним и истраживачким институцијама и стручњацима. Институт за примену науке у пољопривреди (ИПН) као овлашћена организација, по решењу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде бр. 119-01-220/2010-03 од 8.9.2010. године, као и на основу Годишњег плана усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача за 2015. годину који укључује и план одржавања годишњег семинара саветодаваца, организује доле наведену едукацију.

ИНСТИТУТ ЗА ПРИМЕНУ НАУКЕ У ПОЉОПРИВРЕДИ OБЈАВЉУЈЕ ДАНА 09.02.2015. ГОДИНЕ:

ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА ЗА ПРЕДАВАЧА ЗА ЕДУКАЦИЈУ САВЕТОДАВАЦА ЗА
 

Модул 8: Интерперсонална комуникација између саветодавца и пољопривредних произвођача  – преузети позив

Образац за пријаву са радном биографијом – CV - преузети овде (формат за лакше попуњавање CV обрасца) доставити најкасније до 18.02.2015. године, на следећу имејл адресу: mmaslovaric©ipn.bg.ac.rs. или писменим путем на адресу Институт за примену науке у пољопривреди, 11000 Београд, Булевар деспота Стефана 68б, П.фах  43.

Овим позивом се обавештавају потенцијални учесници, да се наведена едукација у целости финансира од стране Министарства пољопривреде и заштите животне средине, те да у случају да Министарство из било ког разлога не изврши уплату средстава намењених за едукацију, едукације ће бити одложена, а о чему ће изабрани предавачи бити обавештени благовремено.

Додатне информације могу се добити на број телефона: 011/2751 622. Контакт-особе: др Наташа Толимир и др Славица Чолић.

Извор: ИПН
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Обавештење
Sreda 28 Januar 2015 - 12:25:51
Едукација за Модул 1: Мере очувавања квалитета земљишта
 
У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2015. годину , Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и Институт за примену науке у пољопривреди, у сарадњи са Институтом за ратарство и повртарство из Новог  Сада, као партнерима, организовали су једнодневну едукацију саветодаваца за Модул 1: Мере очувања квалитета земљишта.
Едукација се одржава 28. јануара 2015. године на Златибору, а учесници су саветодавци Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије, задужени за послове ратарства. Циљ едукације је да се саветодавцима  пренесу знања о савременим принципима биљне производње која се заснива на очувању природних ресурса, односно земљишта.
Садржај едукације обухвата следеће теме:

  • - Калцизација – мере поправке земљишта,
  • - N-min анализа за рационалну примену азотних ђубрива,
  • - Примена микробиолошких ђубрива у циљу очувања квалитета земљишта,
  • - Загађење земљишта услед прекомерне примене фунгицида на бази бакра.
Ову едукацију, прву из сета технологија, отвориће др Снежана Јанковић, директор Института за примену науке у пољопривреди. Модератор едукације је др Јања Кузевски из Института за примену науке у пољопривреди. Предавачи на едукацији су стручњаци Института за ратарство и повртарство, који ће на основу компетентности и вишегодишњег истраживачког рада у предметној области пренети знања и искуства из своје праксе / истраживања.
За наведене теме предавачи су:
  • - Милутин Ђокић, дипл.инж.
  • - Владимир Аћин, мастер инжењер пољопривреде
  • - Др Јелена Маринковић
  • - Др Јордана Нинков. 
По одржаној едукацији презентације ће бити доступне на сајту www.psss.rs .

Извор: ИПН
 ::  Info  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest
Idi na stranu   <<        >>  
Render time: 1.6747 sec, 1.2068 of that for queries.