Jabukovo sirće

Više
12 sep 2017 12:13 #29909 od Andrejić Igor
Andrejić Igor je napravio novu temu: Jabukovo sirće
Osim što je krasila rajske vrtove i predstavljala simbol razdora Adama i Eve jabuka je jedna od najzdravije voće,a u našem narodu se za nju vezuju vekovima stare narodne poslovice i izreke (zdrav kao jabuka). Izuzetno je bogata vitaminima A, B i C, sadrži obilje minerala (Kalijum, Natrijum, Magnezijum, Gvožđe, Fosfor, Sumpor, ...). Blagotvorno deluje na bubrege, jetru, žuč, stomak, creva, krvne sudove i imuni sistem.
U slučaju pada imuniteta uz razne medikamente obavezno koristiti jabukovo sirće (najbolji organski proizvedeno). Ova jednostavna i zdrava namirnica pomaže i kod infekcija, stomačnih tegoba, prehlade, trovanja, brani organizam od virusa i bakterija. Obloge od jabukovog sirćeta pomažu kod problema sa venama, umanjuju bol, smanjuju grčeve u listovima i osećaj da su vam "noge teške" što se naročito dešava u toku leta. U slučaju konzumiranja lako kvarljive hrane i stomačnih tegoba jabukovo sišće može biti od krucijalne pomoći.
Aktivni kalijum u jabukovom sirćetu poboljšava koncentraciju, mentalnu i radnu sposobnost. Ovu namirnicu preporučujem i kao prirodno i zdravo sredstvo za dezinfekciju kojim možete da prebrišete pribor za jelo, posuđe i čaše, a potom ih isperete vodom.
Ukoliko uz jabukovo sirće dodate bistri sok od jabuke ili čistu vodu u razmeri 1:5 dobićete napitak koji osvežava telo, ublažava žeđ i snažno okrepljuje organizam. Ukoliko prehlada uzme maha zaustavićete je ako 2 puta dnevno popijete sirće razblaženo u vodi (u razmeri 1:5) i istopite aspirin ili paracetamol u slučaju visoke temperature.

Molimo vas Prijava ili Napravite nalog da se pridružite konverzaciji.

Vreme kreiranja strane: 0.322 sekundi