Moderatori: Administrator, Aleksandar Tomovic, dr Dragan Rahovic, dr Milovan Pusic, dr Slavica Colic, dr Janja Kuzevski, mr Nataša Tolimir, dr Rade Jovanovic, mr Gordana Jovanović, Ana Kovacevic, Verica Savić
Registrovan(a): Uto Maj 05 2009, 12:42pm Odgovora: 301
Mladene,
Nisam najbolje razumela da li je reč o ovogodišnjoj sadnji. Ako jeste, onda po Uredbi za korišćenje podsticajnih sredstava za podizanje proizvodnih zasada voćaka imate pravo na podsticaje za sadni materijal.
Kada je reč o analizi zemljišta, Vi još uvek imate vremena, do 31.07.2012.godine, da odradite analizu upravo sa parcele na kojoj sadite jagodu (da ne rizikujete da li će biti prihvaćena analiza koja se odnosi na veću površinu).
Izjava o pripremi zemljišta može biti overena i u Mesnoj kancelariji: " Ja, Mladen ... izjavljujem da sam na parceli br. ... izvršio osnovnu obradu zemljišta na dubini od 0,3m i izvršio pripremu zemljišta do momenta sadnje po propisima, odnosno postavio bankove sa folijom i sistemom za navodnjavanje.
Takođe, imate pravo i na povraćaj sredstava u iznosu od 40% po Uredbi o uslovima i načinu korišćenja podsticajnih sredstava za podršku ruralnom razvoju kroz investicije za proizvodnju voća, za opremu za sadnju i sistem za navodnjavanje.
Zahteve i sve što Vam treba prilikom slanja dokumentacije imate na sajtu Ministarstva uz Uredbu. Ako Vam treba pomoć pri popunjavanju sigurna sam da će Vam pomoći kolega Jocković u PSSS Šabac ili me kontaktirajte vrlo rado ću Vam pomoći.
Zlatica Krsmanović, dipl.ing.voćarstva i vinogradarstva
Registrovan(a): Pet Jul 27 2012, 10:34am Odgovora: 5
Imam topoljak na 1.8 ha. Zaposlen sam i nemam registrovano poljoprivredno domaćinstvo. Šta treba da uradim da bih mogao da koristim pogodnosti koje država nudi? Naprimer navodnjavanje, uvećanje zasada i sl
Registrovan(a): Pet Jul 27 2012, 10:34am Odgovora: 5
Imam topoljak na 1.8 ha. Zaposlen sam i nemam registrovano poljoprivredno domaćinstvo. Šta treba da uradim da bih mogao da koristim pogodnosti koje država nudi? Naprimer navodnjavanje, uvećanje zasada i sl
Registrovan(a): Sre Jan 05 2011, 03:10pm Odgovora: 1
Поштовани господине Владимире, регистровање пољопривредог газдинства се врши на шалтерима Управе за трезор. На овом линку можете наћи адресе свих експозитура и филијала Управа за трезор у Србији:
У Управи за трезор приликом регистрације предаје се потребна документација и врши се попуњавање формулара. Документација неопходна за регистрацију пољопривредног газдинства набројана је на следећем линку:
То што вам је пољопривреда допунско занимање, не умањује ваша права која можете остваривати након регистрације. Ако имате неких додатних питања стојим вам на располагању.
дипл. инг. Игор Андрејић бивши асистент саветодавца
Registrovan(a): Pet Avg 31 2012, 11:51am Odgovora: 1
Zdravo, evo ja imam mozda i previse pitanja, ali se nadam da cete mi odgovoriti bar na neka. Hteo bih da zasadim aroniju na nekih 50 ari. e sad ono sto me interesuje da li ja mogu da ostvarim neke subvencije na primer za sadnice, jer je to prakticno i najskuplje..., vec imam registrovano domacinstvo, izmiren porez...sta mi od dokumentacije treba da bih ako mogu dobio subvenciju za sadjenje. Hvala unapred, pozdrav Ivan