Одржана едукација за Модул 4: Кукурузни пламенац и златица-интеракција и утицаји

On Maj 15, 2017
At Beograd
Posted by Administrator
Hits: 298

У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2017. годину, у организацији Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди, одржан је Модул 4: Инвазивне врсте – интродукција, ширење и утицаји на животну средину.

Модул 4 представља комбиновани (blended) модул који је укључивао - тематско предавање у учионици и електронско учење (e-learning).

Циљ едукације био је да саветодавце упозна са новијим сазнањима о биологији, распрострањености, међусобним утицајима и интеракцијама штеточина Ostrinia nubilalis (кукурузни пламенац) и Diabrotica virgifera virgifera (кукурузна златица) и последицама њихове интеракције у усеву кукуруза. Едукација је била усмерена на проширење знања и унапређење вештине детекције инвазивних врста на кукурузу, начинима праћења појаве и ширења.Полазници Модула били су саветодавци Пољопривредних саветодавних и стручних служби Србије, специјалисти за заштиту биља.

Тематско предавање у учионоци одржано је 29.03.2017. године у Институту за примену науке у пољопривреди, а електронско учење (e-learning) трајало је до 28.04.2017. године.

Предавачи на едукацији били су:
Проф. др Снежана Танасковић, Агрономски факултет у Чачку, Универзитет у Крагујевцу, и
Др Слађан Станковић, Институт за примену науке у пољопривреди, Београд

Презентације


Извор: ИПН