Poljoprivredna savetodavna sluzba Ratarstvo Stocarstvo Vocarstvo Zastita bilja Ostali saveti

Одржана радионица FADN 2
Ponedeljak 14 Mart 2016 - 11:44:44

Уношење FADN података у Софтвер за 2015. годину

У складу са „Годишњим планом усавршавања пољопривредних саветодаваца и пољопривредних произвођача“ за 2016. годину, а у циљу ефикаснијег функционисања FADN система, Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и Институт за примену науке у пољопривреде организовали су обуку за унос података у FADN софтвер за 21 координатора и за 50 нових саветодаваца који од 2016. године прикупљају податке за FADN.

Једнодневна едукацијa je одржанa у Институту за примену науке у пољопривреди 02., 03. и 07. марта 2016. године за три групе саветодаваца из 21 Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије.
Циљ едукације био је да се саветодавци теоријски и практично обуче за унос података из Годишњег упитника за 2015. годину у FADN софтверску апликацију. Саветодавцима су најпре представљени приступ апликацији и отварање Упитника, а затим на примеру Студије случаја методологија за унос података, процедура затварања упитника, логичке контроле података, валидацијске поруке као и њихова објашњења. Учесници су упознати са роковима за прикупљaње и унос пoдaтaкa у FADN софтверску апликацију и захтевим у комуникацији са представницицима Регионалних тела и Министарства.


Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj

Uvećaj


Предавачи на едукацији били су:
Мр Мирјана Бојчевски, Министарство пољопривреде и заштите животне средине
Мр Бојан Анђелић, Министарство пољопривреде и заштите животне средине
Др Славица Чолић, Институт за примену науке у пољопривреди


Извор: ИПН

 ::  FADN  ::  Komentari:0  ::  email-uj nekome odštampaj ovu vest

Za odgovor na temu potrebno je da se uloguješ. Ako još nisi naš član, klikni ovde za registraciju!
Render time: 0.5324 sec, 0.3596 of that for queries.